Αλ. Τσίπρας 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω

//Αλ. Τσίπρας 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω

Αλ. Τσίπρας 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω

Χαρούμενος που επιστρέφει στο πολιτικό του σπίτι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.

Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς χτυπά σε αυτήν την πολη, γιατί αυτό το Συνέδριο θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είπε ο  Αλέξης Τσίπρας.

Η Αριστερά είναι μια πολιτική δύναμη που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω. Η Αριστερά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει τη λαϊκή εντολή. Δεν αποτελεί επιλογή της να εγκαταλείψει το λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων. Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του ’15. Ο λαός μας το αναγνώρισε, είπε ο πρωθυπουργός.

Η Αριστερά δεν είναι δραπέτης της Ιστορίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, στο 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.

Χρειάζεται να συνεργαστούμε και να μπλοκάρουμε την ανάδυση των λαϊκιστικών ξενοφοβικών δυνάμεων. Πρώτο βήμα η σύσταση ενός φόρουμ. Η Ευρώπη δεν βρίσκεται μόνο σε ένα θεμελιώδες σταυροδρόμι, αλλά είναι έτοιμη να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Οι παλιές δυνάμεις του παρελθόντος διεκδικούν το παρόν και το κάνουν σε ένα έδαφος που έχει προλειανθεί από την αδυναμία του νεοφιλελευθερισμού να αντιμετωπίσει την κρίση. Η απουσία αλληλεγγύης μας οδηγεί σε μια στενά εθνικιστική λογική και αυτό δίνει δύναμη στον εθνικισμό και στον ευρωσκεπτικισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα παλεύει να τελειώσει με την λιτότητα και την αδικία των μνημονίων και της ύφεσης, είπε ο πρωθυπουργός. Οι πιστωτές της χώρας μας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικό λαός έχει κάνει πολλές θυσίες και τώρα είναι η σειρά τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
By | 2017-01-28T14:00:17+00:00 Δεκέμβριος 17th, 2016|Αριστερά|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment