Σηκώνει το γάντι ο Τσίπρας: Σε ψήφο εμπιστοσύνης θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη (Video)

0
48

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στον Κυρ. Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν και εφόσον η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη, τότε εκείνος θα την μετατρέψει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να διεξαχθεί μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή

Παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια λίγα λεπτά μετά την προαναγγελία κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας από τη ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας σήκωσε το γάντι και αποσαφήνισε ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης. Χαρακτήρισε την προαναγγελία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή του για μία πρόσωπο με πρόσωπο τηλεοπτική αντιπαράθεση. «Αντιπερισπασμός που αποδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο» σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα προκειμένου να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό.

«Θέλει να συζητάμε για αυτό και όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση και όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια που θέλετε να κουκουλώσετε» επισήμανε ανεβάζοντας τους τόνους ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: « Ε, λοιπόν εμείς δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη (σ.σ. έλλειπε από την αίθουσα) ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα και όχι αυτά που θέλετε εσείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here