ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ: Ζητάμε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να υλοποιήσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας.

0
131

«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά» χρειάζεται ο δήμος μας τονίζει η απερχόμενη και υποψήφια δήμαρχος, κα Τίνα Καφατσάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σκονάκι».Όσον αφορά την καθαριότητα απαντά ότι «δεν πέτυχα το αποτέλεσμα που ήθελα από την αρχή της πενταετίας στην καθαριότητα και στην πλήρη κάλυψη των αναγκών στην προσχολική αγωγή» και συμπληρώνει ότι «προφανώς δεν υπήρξαμε αλάνθαστοι, δεν ισχυριζόμαστε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της».Πιστεύει, όμως, ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν, γιατί « δεν το βάζει κάτω στα δύσκολα. Με πρόγραμμα, πολύ δουλειά, εντιμότητα, άξιους συνεργάτες, μελέτη των προβλημάτων, κοντά στον δημότη.Καυτηριάζει τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης λέγοντας «έχουμε σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Αγγελόπουλου έρχεται μόνο στην αρχή  για βγάλει λόγο, να βιντεοσκοπηθεί και αποχωρεί όταν συζητούνται τα κρίσιμα θέματα  του Δήμου».Τέλος σε αυτές τις εκλογές θέλει να εκλεγεί δήμαρχος… « Γυναίκα!Ευελπιστούμε ότι θα μας δώσει ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή να συνεχίσουμε μαζί το έργο της ριζικής αναβάθμισης της πόλης μας».
Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής: 

 [01]Υποψήφια δήμαρχος ξανά. Επιμένετε αυτοδιοικητικά;Ναι σταθερά! Στην αυτοδιοίκηση δουλεύεις για την πόλη που μεγάλωσες και ζεις.  Βλέπεις απτό το αποτέλεσμα της δουλειάς σου! Το εισπράττεις στα βλέμματα και στις κουβέντες των συμπολιτών σου.
[02]Έχει γλύκα η εξουσία;Και γλύκα και πίκρα και ευθύνη και κοπιαστική δουλειά…Κυρίως την αίσθηση ότι έχεις τη δυνατότητα να κάνεις σημαντικά πράγματα εσύ κι όχι να προσπαθείς να πείσεις κάποιον άλλον για την σημασία τους και την ικανοποίηση ότι δεν άφησες το πεδίο ελεύθερο ειδικά σε ανθρώπους με στρεβλό αξιακό σύστημα ή άλλες σκέψεις και επιδιώξεις να ζημιώσουν την πόλη μας και να δυσκολέψουν την ζωή μας και το κοινό μας μέλλον.
[03]Παρατηρούμε ότι οι εξαγγελίες σας είναι με το σταγονόμετρο. Σημαίνει κάτι αυτό;
Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια. Ότι εξαγγέλλουμε  είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και μελετημένο. Όχι γενικόλογες διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών σαν αυτές που διαβάζουμε σε προγράμματα συνυποψηφίων οι οποίες ισχύουν για οποιαδήποτε πόλη της χώρας!Οι στόχοι μας αφορούν πολύ μεγάλες ποιοτικές αλλαγές σε βασικούς  τομείς της πόλης μας. Στο πρόγραμμά μας  αναφέρονται αναλυτικά και συγκεκριμένα πολύ περισσότερες προγραμματικές δεσμεύσεις από τους 12 άξονες που εξαγγείλαμε επιγραμματικά!  
[04]Για ποιο λόγο να σας δώσει ξανά την ψήφο του ο δημότης; Πως θα τον πείσετε;
Διεκδικώ τη δεύτερη θητεία έχοντας πιστεύω αποδείξει  την εργατικότητα, την εντιμότητα και την αξιοπιστία μου και από την θέση της Δημάρχου.Έχουμε στον έντυπο απολογισμό μας παρουσιάσει -με φωτογραφίες και όχι με λόγια- το έργο μας, ώστε οι δημότες μας να μπορούν να κρίνουν τη δουλειά μας,  να θυμηθούν και να συγκρίνουν.Ταυτόχρονα το ΜΑΖΙ διαθέτει ΟΜΑΔΑ, ομάδα ικανών στελεχών με κοινωνική δράση  που συντονισμένα δουλεύει ώστε να ολοκληρώσουμε  το σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε, με στόχο την αναβάθμιση της πόλης μας και της ποιότητας ζωής μας.Εμείς κ. Καλογεράκη έχουμε ξεκινήσει έργα που αλλάζουν την πόλη μας και προτείνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τις οποίες έχουμε προετοιμάσει μελέτες και εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις. Αυτά τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν.Σας αναφέρω ποια  είναι αυτά :·        Η ενοποίηση πάρκου της βίλας Ζωγράφου με την πλατεία Σ. Ζωγράφου (Βάσκα) και την πλ. Αλεξανδρή (Γαρδένια) ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους κεντρικό πάρκο, η αξιοποίηση του κτιρίου Ποταμίτη για την ανάδειξη της εισόδου της πόλης, η κυκλοφοριακή οργάνωση, η ενεργειακή αναβάθμιση, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, η δημιουργία του  μητροπολιτικού πάρκου Γουδί – Ιλισίων, των 17 στρεμμάτων στο Νέο Τέρμα.·        Η δημιουργία δύο νέων κτιρίων παιδικών σταθμών στα Ιλίσια (Γαλήνης) και Ζωγράφου (Φιλονόης) καθώς και συγκροτήματος νηπιαγωγείων στην οδό Μακρυγιάννη.·        Η δημιουργία νέων παιδικών χαρών (Ωρίωνος, Θεσσαλίας, Αγ. Νικολάου, Κολοκοτρώνη, Ούλαφ Παλμε)·        Η ανακατασκευή των γηπέδων Σ. Πέτρουλας, κλειστό μπάσκετ και γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδί.·        Η εφαρμογή σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων και ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε  να επιλύσουμε τα σημερινά προβλήματα.·        Η εφαρμογή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας του ΕΜΠ, με πεζοδρομήσεις, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και δημιουργία νέου υπόγειου  γκαράζ στο οικόπεδο Μπισκίνη & Πιερράκου.Για να συνεχίσει η πόλη μας να επενδύει στη πολιτιστική ταυτότητα και ζωή, να δημιουργεί αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, ασφαλή και ελκυστικά σχολεία.Γιατί ασκήσαμε και θα ασκήσουμε δημοκρατική, αποτελεσματική, έντιμη και χρηστή διοίκηση στο δήμο μας.
[05]Ακόμα κι αν δεν βγείτε δήμαρχος;Έχουν νου,  γνώση και μνήμη  οι συνδημότες μας δεν θα αφήσουν να πισωγυρίσει η πόλη μας σε καταστάσεις αδράνειας ή καταστάσεις που έφεραν τον Δήμο στα όρια της χρεωκοπίας.Όταν  τρέχαμε να σώσουμε τους τελευταίους ελεύθερους  χώρους από την οικοδόμηση.Δεν με έχετε ακούσει να λέω ποιοι είναι οι άλλοι και τι προβλήματα παραλάβαμε ως διοίκηση, αλλά μόνο τι κάναμε και θα κάνουμε εμείς.Αλλά μερικοί με προκαλούν γιατί έχουν την αμετροέπεια να προσπαθούν όχι να κάνουν κριτική -πράγμα θεμιτό και χρήσιμο-  αλλά να απαξιώσουν και να μηδενίσουν με χονδροειδή τρόπο το έργο μας  για να κρύψουν τη διαφορά μας.Χρειάζεται να σας θυμίσω τα πάρκα, τη βίλα Ζωγράφου, τη ζημία του Δήμου και  τα «φέσια» από τις ενοικιάσεις στο νεκροταφείο, στην πλ. Γαρδένιας, στα κυλικεία των γηπέδων και τόσα άλλα …;  Είναι πράγματι αστείο να ακούω υποψηφίους δημάρχους που τα προηγούμενα χρόνια μας έκαναν κριτική γιατί επενδύουμε πολιτισμό, να μας κατηγορούν για πολιτιστική οπισθοδρόμηση και αδράνεια!
 [06]
Ποιο είναι το μυστικό της δικής σας επιτυχίας;Ότι δεν το βάζουμε κάτω στα δύσκολα! Πρόγραμμα, πολύ δουλειά, εντιμότητα, άξιοι συνεργάτες, μελέτη των προβλημάτων, κοντά στον δημότη. Το κάθε δίκαιο αίτημα θα αντιμετωπιστεί ακόμη κι αν δεν μπορεί να λυθεί άμεσα. Κυρίως η επιμονή και η  δουλειά.
 [07]Ο κόσμος ψηφίζει λαμπερά πρόσωπα, κομματικά πρόσωπα ή ικανά;Η πλειοψηφία ικανά, γιατί το αποτέλεσμα μετράει! Αρκετοί κομματικά και κάποιοι λαμπερά περισσότερο με την έννοια του οικείου. Τα διδάγματα της κρίσης στη χώρα μας και οι εμπειρίες μας στην αυτοδιοίκηση είναι συντριπτικά υπέρ των ικανών προσώπων με ορθή πολιτική και όραμα!
[08]Για ποιο θέμα στου Ζωγράφου δώσατε μάχη και χάσατε;Δεν πέτυχα το αποτέλεσμα που ήθελα από την αρχή της πενταετίας στην καθαριότητα και στην πλήρη κάλυψη των αναγκών στην προσχολική αγωγή.Και αυτό γιατί αναμετρηθήκαμε με μεγάλα προβλήματα, άοπλοι καθώς  τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα. Και σας μιλάω για τα γερασμένα απορριμματοφόρα, την έλλειψη εξοπλισμού καθώς και τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία.
[09]Και για ποιο αισθάνεστε δικαιωμένη; Γενικά για την καλή φήμη της πόλης μας και την «υπεραξία» που αυτό της προσδίδει! Για το πολιτιστικό έργο και τις δράσεις που αναπτύχθηκανΓια το πάρκο Γουδή και τη βίλα Ζωγράφου.Για τις κοινωνικές δομές και τη στήριξη που παρέχουν στους  συμπολίτες μας.Για την αναγνώριση ότι ασκήσαμε διαφανή και έντιμη διοίκηση.
[10]Η σημαντικότερη αλλαγή που έγινε στο δήμο κατά την 5ετή διοίκησή σας;Η αλλαγή κατεύθυνσης προς την ριζική αναβάθμιση του δήμου μας, Άλλαξε η εικόνα της αδράνειας και της στασιμότητας, αποκτήσαμε στρατηγική ανάπτυξης της πόλης και σχέδιο για να το επιτύχουμε.Αλλαγές υπήρξαν σε πολλούς τομείς κυρίως στο ότι έγιναν έργα μετά από πολλά χρόνια έγιναν έργα σε πολλούς τομείς στα σχολεία, στα πάρκα, στους αθλητικούς χώρους, στην πολιτιστική ζωή και ανάπτυξη της πόλης.Εκείνο που θα βάλει τη σφραγίδα του στην πόλη μας και τη θέτει ανεπιστρεπτί σε ψηλότερη τροχιά είναι η διαμόρφωση ενιαίου κέντρου 25 στρ. στην καρδιά της ως σημείου αναψυχής, η ανάπλαση της εισόδου της στο κτίριο «Ποταμίτη» και τα παρακείμενα οικόπεδα και η οριστική διαμόρφωση του πράσινου δακτυλίου που την περιβάλει με το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή-Ιλισίων σε συνδυασμό με την έλευση του Μετρό με τρείς σταθμούς στη πόλη μας.
[11]Έχετε χρονοδιάγραμμα έργων για μετά τις εκλογές;Ναι θα έλεγα αυστηρό. Συνεχίζουμε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και παράλληλα υλοποιούμε το Πρόγραμμα της νέας θητείας μας και αναλυτικά με βάση τους 12 στόχους που παρουσιάσαμε.  
[12]Παρεμπιπτόντως είστε ευχαριστημένη από το επίπεδο λειτουργίας της  πόλης (καθαριότητα, πράσινο, πεζοδρόμια, κ.λπ.);Στην καθαριότητα και το πράσινο με διακυμάνσεις, ανάλογα με τους συμβασιούχους που έχουμε κατά διαστήματα στο δυναμικό μας, την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού.Προφανώς δεν υπήρξαμε αλάνθαστοι, δεν ισχυριζόμαστε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.Η δημοτική συγκοινωνία βελτιώνεται με την κυκλοφορία των τριών νεοαποκτηθέντων λεωφορείων. Για τις διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου ακούμε καλά λόγια από τους δημότες κι αυτό έχει σημασία.Τώρα για τις δράσεις μας στον πολιτισμό και στον αθλητισμό η φήμη μας έχει πάρει ευρύτερες διαστάσεις!   

  [13]Ο πήχης των δημοτικών εκλογών για το Μαζί για την πόλη μας;Ψηλά! Ζητάμε ισχυρή εντολή από τους συνδημότες μας από την πρώτη Κυριακή για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας. Είμαστε, αποδεδειγμένα, υπέρ των συνεργασιών. Αλλά πάντα σε προγραμματική βάση
 [14]Πως βλέπετε τις συμμαχίες στην αντιπολίτευση ( Βασίλη Θώδα, Θοδωρή Μετικαρίδη,  Τασίας Μπότου) και (Άγη Παπακωνσταντίνου, Γιώργου Καππή);Είναι περισσότερο σε πολιτική βάση και λιγότερο σε αυτοδιοικητική. Με δεδομένο ότι με αρκετούς συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά στο απερχόμενο Δ.Σ.
[15]Ποιο χαρακτηριστικό των αντιπάλων σας έχει δυσκολέψει περισσότερο;Η αμετροέπεια κι ο πολιτικαντισμός μερικών εξ αυτών. Δεν έχεις να συναγωνιστείς προγραμματικές θέσεις αλλά ανακρίβειες χωρίς όρια.
[16]Ποιο δικό σας χαρακτηριστικό έχει δυσκολέψει περισσότερο τους αντιπάλους;Το έργο μας, οι στόχοι μας και ο δημοκρατικός και διαφανής τρόπος άσκησης της διοίκησης.
 [17]Είστε οπαδός της σκληρής γραμμής απέναντι στην αντιπολίτευση;Στην αντιπολίτευση που θεσμικά ελέγχει τη διοίκηση, καταθέτει προτάσεις και συμμετέχει στα όργανα όχι!Στη «δήθεν» αντιπολίτευση η οποία για να φθείρει την διοίκηση παρακωλύει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και ζημιώνει το δήμο ναι!. Έχουμε σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Αγγελόπουλου έρχεται μόνο στην αρχή  για βγάλει λόγο, να βιντεοσκοπηθεί και αποχωρεί όταν συζητούνται τα κρίσιμα θέματα  του Δήμου. Έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του Δήμου! Αυτό τον τρόπο διοίκησης έχουν κατά νου; Το νέο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης προωθεί τις συνεργασίες. Αυτές όμως απαιτούν ένα στοιχειώδες επίπεδο ουσιαστικής συζήτησης των δημοτικών παρατάξεων… και όχι διαγγέλματα για αναρτήσεις στο facebook.
[18]Σας ικανοποίησε η στήριξή σας από το ΣΥΡΙΖΑ;Φυσικά, η ικανοποίηση από την κυβέρνηση  χρόνιων αιτημάτων του Δήμου μας π.χ. το σχέδιο νόμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή Ιλισίων, τα προγράμματα χρηματοδότησης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κ.ά., στήριξαν τον Δήμο μας και την Τοπική  Αυτοδιοίκηση συνολικάΜε πλήρη σεβασμό στην αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεχίζουμε να διεκδικούμε, για υλοποιηθούν έργα και δράσεις προς όφελος της πόλης μας και των συμπολιτών μας.
[19]Ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε διαρροές προς τους συνδυασμούς που σας βγαίνουν από αριστερά ; Όχι, γιατί αφορούν περισσότερο ιδεολογικές ή κομματικές παραμέτρους παρά αυτοδιοικητικές. Εξάλλου ο λαός ξέρει ότι όποιος φωνάζει πιο πολύ δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο γιατί η ουσία του δημοτικού προγράμματος και το έργο μας συμπυκνώνει τις απόψεις μας κι όχι τα λόγια.
[20]Πως ερμηνεύετε εσείς την υψηλή σας δημοτικότητα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ; Με τον κόσμο αυτό έχουμε σχεδόν 30 χρόνια, εποικοδομητική συνεργασία στο δήμο. Δεν είναι φυσικό;
[21]Είναι θέμα αναγνωρισιμότητας ή πολιτικής;Πρωτίστως πολιτικής. Η αναγνωρισιμότητα έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι άγνωστος ή λίγο γνωστός και τις αναστολές που αυτό το γεγονός έχει ως επακόλουθο.
[22]Από το νέο σας ψηφοδέλτιο λείπουν 8-9 εκλεγμένοι σύμβουλοι, αλλά παράλληλα βλέπουμε πολλά πρόσωπα από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησαν με τη διεύρυνση ή διαφωνούν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;Είναι διαφορετικοί οι λόγοι για τον καθένα. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είναι ξανά υποψήφιοι για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Υπήρξαν και ορισμένες ανεξαρτητοποιήσεις. Εμείς θεωρούμε ότι το συμβόλαιο της συμπαράταξής μας είναι το πρόγραμμα με το οποίο εκλεγήκαμε  και όχι γενικότερες πολιτικές απόψεις. Αυτό άλλωστε που προωθούσαμε και προωθούμε είναι μια ευρύτατη δημοκρατική συμπαράταξη κάτι που όντως εκφράζεται και στο ψηφοδέλτιό μας.
[23]Ακούγεται η άποψη ότι η διάσπαση της δεξιάς ήταν για σας δώρο.  Με ένα νεοδημοκράτη υποψήφιο θα ήταν πιο δύσκολη για σας η εκλογική μάχη;Το σημαντικό σ’ αυτή τη διάσπαση των κλώνων του κ. Καζάκου δεν είναι το αν ευνοεί εμάς. Η διάσπαση και η δημόσια αντιπαράθεσή τους φέρνει στο φως κρίσιμα ερωτηματικά και για τους δυο υποψηφίους όπως επίσης και η στέγαση ακροδεξιών υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά τους.Αποδεικνύει ότι είναι προσχηματική η επίκληση της κομματικής ταυτότητας ως κάλυμμα προσωπικών επιδιώξεων. Εμείς δεν θεωρούμε ευκολότερη την εκλογή μας γιατί είναι διασπασμένοι ή δεν είναι καλοί οι άλλοι. Προφανώς οι δημότες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν.Θεωρούμε  ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη και την  ψήφο των συνδημοτών μας για το έργο μας και για το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της πόληςΗ ευρύτατη συμπαράταξη ικανών συνδημοτών μας στο ψηφοδέλτιό μας είναι ενδεικτική!
[24]Τι δήμαρχο βλέπετε να βγάζει στις προσεχείς εκλογές ο Ζωγράφος;Γυναίκα!Ευελπιστούμε ότι θα μας δώσει ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή να συνεχίσουμε μαζί το έργο της ριζικής αναβάθμισης της πόλης μας.
[25]  Η «επόμενη ημέρα» μετά το αποτέλεσμα της κάλπης απαιτεί συνεργασίες, και διάλογο με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Από την πλευρά σας, είτε είστε δήμαρχος είτε ως αντιπολίτευση, πώς βλέπετε αυτή την προοπτική και υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις;Συνεργασίες επιδιώκαμε και επιδιώκουμε πάντα και από κάθε θέση αποδεδειγμένα. Οι προοπτικές θα διαμορφωθούν από το αποτέλεσμα αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι ξεκάθαροι σε κάθε συνεργασία: προγραμματικοί στόχοι και τιμιότητα!Σας ευχαριστώ κ. Καλογεράκη και σας εύχομαι Καλή Ανάσταση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here