«Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο» τόνισε ο Σ. Τσιόδρας, ανακοινώνοντας 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 57 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σε 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από την πανδημία του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη) ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόρδας.

Συνολικά τα κρούσματα είναι 892, με τον κ. Τσιόδρα να ανακοινώνει 71 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Παράλληλα, 57 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 54 διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για ικανοποιητική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να παραμείνουν οι πολίτες συνεπείς στα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας και Ισπανίας. Αν τα μέτρα αρθούν, θα δούμε παρόμοια εικόνα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Θα ήταν καταστροφική τώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων».

Μια σπάνια περίπτωση 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας στην περίπτωση του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Όπως είπε, πρόκειται για σπάνιο περιστατικό γνωστής επιπλοκής όσον αφορά τον κορονοϊό.

«Εμφάνισε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα γνωρίζουμε αυτή την επιπλοκή που κάνει ο κορονοϊός και γι’ αυτό χορηγούμε ειδική αντιπηκτική αγωγή» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για σπάνια επιπλοκή που δεν αφορά το μεγάλο ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύονται.

Η κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων, ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε επίσης πως η ελληνική κοινωνία -στο μεγαλύτερο μέρος της- επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», επισήμανε επίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here