Μετά από τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΕΟΔΥ 38χρονος ασθενής με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε κορονοϊό και βεβαρημένο ιστορικό υγείας, και με τις οδηγίες του «ειδικού» να περιορίζονται στο «μένουμε σπίτι και πλένουμε χέρια», αναγκάστηκε να κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο όπου βγήκε θετικός στον ιό όπως και η σύζυγός του. Όταν ενημέρωσε σχετικά τον ΕΟΔΥ και ζήτησε να μιλήσει με γιατρό, η ίδια χαρακτήρισε τις προηγούμενες οδηγίες που του δόθηκαν «εγκληματικές που χρήζουν καταγγελίας». Το γεγονός κατήγγειλε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα η μητέρα του, η φαρμακοποιός Κική Καρυδάκη.

«Έως χθες ο γιος μου ήταν αδήλωτο κρούσμα. Στις 17 Μαρτίου εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα, δέκατα, ξερόβηχας συνεχής χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα, απώλεια γεύσης και όσφρησης. Κάλεσε τον ΕΟΔΥ ανέφερε τα συμπτώματα αλλά και ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο με κολπική μαρμαρυγή. Του είπαν «πλένουμε χεράκια και μένουμε σπίτι». Κάλεσε άλλες δύο φορές και του έλεγαν τα ίδια, να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να μένει σπίτι. Κάποια στιγμή κάλεσα κι εγώ στον ΕΟΔΥ. Άκουσα στην άλλη άκρη να μου λέει ένας ευγενικός νέος:

‘Γιάννης, πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;’.

‘Είστε υγειονομικός;’ ρώτησα

‘Όχι, είμαι στη συμβουλευτική ομάδα, μας έχουν κάνει σεμινάριο’ μου απάντησε

‘Δώστε μου έναν γιατρό να μιλήσω’ ζήτησα, αλλά δεν μου έδωσαν.

Χθες ο γιος μου πήγε σε ιδιώτη κι έκανε το τεστ. Βγήκε θετικός ο ίδιος και η γυναίκα του. Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και είπε ότι είναι θετικός. Η ίδια η γιατρός του ΕΟΔΥ που μίλησε μετά, του είπε ότι η προηγούμενη αντιμετώπισή του από το τηλ. κέντρο του Οργανισμού ήταν εγκληματική και χρήζει καταγγελίας.

Τόσο καιρό μας έλεγαν να ‘μείνει σπίτι, να πλένει χεράκια και να απευθυνθεί στον οικογενειακό μας γιατρό’. Ποιόν οικογενειακό γιατρό αυτόν που κατήργησε αυτή η κυβέρνηση; Γιατί δεν κάνουν τεστ στον πληθυσμό όταν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ανακοίνωσε ότι μπορεί να κάνει 1.000 τεστ την ημέρα και μας δίνουν οδηγία να μην φοράμε μάσκα ενώ δεν ξέρουμε αν είμαστε θετικοί και μπορεί να διασπείρουμε τη νόσο. Πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνονται μαζικά τεστ. Εμείς μπορούσαμε να πληρώσουμε τα 125 ευρώ σε ιδιώτη (προπληρώνονται), ενώ τα άλλα 180 τα πληρώνει το κράτος από τα 30 εκατομμύρια που έδωσε στις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια. Άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here